torsdag 7 april 2016

DIY ramlist

Köpte en plansch från artelleriet och tidigare har jag måttbeställt ramar, men nu tänkte jag använda såna där populär ramlister som man kunde hitta på lagerhaus. Men där har de varit slut ett tag och fanns inte i det exakta måttet som jag önskade. Ville ha listerna lika breda som planschen. Så då tänkte jag att det kan väl inte vara så svårt att göra själv. Här kommer en liten beskrivning.

Panduro har ju det mesta i pysselväg, vi har ju en leksaksaffär i vår lilla stad och han har tagit in produkter från panduro så himla skönt att slippa nätshoppar ibland , speciellt när man vill komma igång med detsamma. Där köpte jag iallafall 8 supermagneter, ett lädersnöre och lim för sten. Man kan säkert använda annat lim till magnet men jag tog den iallafalla.

Två långa smyglister hittade jag i verkstan , hoppas inte Peter behöver dem. 😳
Men sådana kan man köpa på bygghandeln. Dessa sågade jag så långa som jag ville. 
Sen limmade jag dit magneten , tänk på att sätta magneter åt rätt håll så dem fäster i varandra 😉. Sen ställde jag något tungt på listerna så magneterna fastna ordentligt. 
Sen var det bara att fästa en list bakom och en framför både uppe och nere. Knöt lädersnöret på den bakre upptill. Sen spika upp planschen. Skulle man vilja sätta planschen i en ram är det bara att ta bort listerna. Fördelen med denna variant istället för att häfta fast planschen i listerna som är en något billigare variant. 
Ca 280kr för lim, magneter och snöre. 
Så jättebilligt blev det inte , men billigare än en måttbeställd ram. Sen kul att gjort en egen variant av ramlist. 
/Camilla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar